Cu o experienta de 14 ani in comunicare si o expertiza de 10 ani in industria de FMCG si retail, Romina a fost una dintre cele mai cunoscute voci ale jurnalismului de business din tara, iar de curand s-a alaturat echipei GfK Romania in pozitia de consultant. A asistat si a analizat din prima linie toate schimbarile importante ale industriei: aparitia si consolidarea retailului modern, preluari si tranzactii, gloria si decaderea unor branduri, criza sau transformarea cumparatorului roman, si a stat de vorba cu most wanted CEOs.
Acum, in cadrul GfK Romania, vrea sa isi foloseasca expertiza pentru a ajuta companiile sa transforme datele din studii in insighturile de piata si strategii de business actionabile. Romina este absolventa cursurilor de jurnalism ale Universitatii Media Pro si ale unui program de master in management de business in cadrul Universitatii Bucuresti.
Prezenta pe piata locala din 1992, GfK Romania este parte a companiei globale de consultanta in cercetare GfK Group, cu birouri in peste 100 de tari.
Laurentiu Banescu este co-fondatorul brandului Zaganu – un brand bere artizanala, nepasteurizata, produsa in micro-beraria proprie, situata la poalele muntelui cu acelasi nume. Laurentiu are peste 10 ani de experienta in pozitii de management in Vanzari si Marketing, in companii multinationale cum ar fi Coca-Cola, Carlsberg, Red Bull sau Henkel.
Cu o experienta de 17 ani in marketing si branding, Dochita Zenoveiov a jucat un rol central in dezvoltarea a peste 200 de proiecte de corporate si product branding si rebranding in cadrul agentiei INOVEO din diverse industrii (food, retail, media, contructii, real estate, pharma). Parte dintre acestea au fost medaliate la concursuri internationale de branding.
Dochita este un profesionist activ al industriei de branding si marketing, fiind invitata in calitate de speaker la conferinte si in calitate de jurat la competitii de business. Ea este membru al Chartered Management Institute si absolventa a MBA la University of Sheffield. Este pasionata de frumosul din arte si natura, pe care il cultiva impreuna cu echipa si atenta la inovatiile din categorie, iar in timpul liber se implica in proiecte de voluntariat. Crede in sansa Romaniei de a se reinventa prin oamenii sai si prin frumosul autohton.
Cu peste 10 ani de experienta in retail si FMCG, la care se adauga 2 ani in domeniul industrial, in companii ca Selgros Cash&Carry (unul dintre cei mai mari jucatori din retailul cash&carry european), Vel Pitar (liderul pietei de panificatie din Romania) si Ecopack (cel mai vechi producator de ambalaje din carton ondulat din Romania), Florin Filote este Director al eMAG Marketplace de mai bine de doi ani si jumatate, timp in care platforma a inregistrat o crestere spectaculoasa a numarului de magazine partenere, care anul acesta este estimat sa depaseasca 10.000 de selleri in întreaga regiune - Romania, Bulgaria, Ungaria.
Fondat în 2001 de antreprenori români, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider regional, cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia. De 16 ani, eMAG investește constant în servicii care ajută clienții să salveze timp și bani, servicii care au în spate tehnologii dezvoltate în România. Cu o gamă de produse în continuă creștere, atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine caută și comandă orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adaugată precum: 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finanțare în rate prin eCredit, aplicația de mobil și „Plata cu un click”, serviciul de comandă instant prin swipe. În oferta eMAG, clienții pot găsi o gamă variată de produse listate, de la IT, telefoane mobile, electronice, electrocasnice și cărți, până la articole pentru copii, accesorii auto, asigurări RCA, casă, grădină sau echipamente sportive.
Alex Bratu este Country Manager pentru JYSK România din ianuarie 2010. În cei 7 ani de când lucrează la JYSK, compania s-a extins de la 12 la 50 de magazine în țară, cifra de afaceri a crescut de la 60 la 360 de milioane de lei, iar numărul de angajați a crescut de la puțin peste 100 la peste 600 de angajați.
Înainte de a lucra pentru retailerul danez de mobilier și decorațiuni interioare a ocupat pozitia de Director Comercial la Intersport, unde a avut rolul de a dezvolta franciza Intersport în România.
Împletește pasiunea pentru retail cu cea pentru muzică și spune că muzica, asemenea retailului, este un domeniu în care exista foarte multă matematică și precizie. Crede că muzica e cea mai exactă artă dintre toate. Își compune singur muzica și versurile și a produs până acum două albume rock.
Marian Alecsiu este cofondator al F64, cel mai mare retailer specializat in domeniul fotografiei, care au depasit 100 de milioane de lei in 2016.
Guido Jansen este Psychologist, un excelent Public Speaker cu zeci de prezente internationale, Community Manager si specialist in optimizarea proceselor magazinelor online si cresterea ratelor de conversie. El are experienta de peste 10 ani pe platforma Magento, ducand la cresterea vanzarilor cu zeci de milioane de euro pentru magazine online in toti acesti ani. El este, de altfel, si Vice President pe Europa de Vest la Meet Magento Association si a fost Conversion Manager Comparison la Sanoma, in Olanda.
Oana Ilie are peste 13 ani de experienta in Marketing - atat in agentii cat si in divizia de Marketing a uneia dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din Romania. A fost implicata in proiecte strategice cross industrii atat ca analist cat si consultant. Experienta mixta ca Manager de Produs si Manager de Cercetare a ajutat-o sa inteleaga integrat modalitatea in care cercetarea este aplicata in actiunile de marketing si comunicare ale companiilor. In prezent, Oana este Manager de Cercetare in cadrul iSense Solutions, coordonand un departament cu peste 20 de specialisti.
Adriana Radu este parteneră la Schoenherr București și este specializată în dreptul muncii, media, telecomunicații și proprietate intelectuală. Înainte de a se alătura lui Schoenherr, ea a fost șeful Departamentului Juridic al filialei române a grupului media german ProSiebenSat1 timp de patru ani. Adriana are o vastă experiență în dreptul muncii, M&A, cu un accent deosebit pe TMT și aspectele legate de reglementare. De asemenea, conduce divizia specializată în dreptul muncii la București, având o vastă experiență în acest domeniu, inclusiv concedieri colective și individuale, transfer de întreprinderi, litigii legate de dreptul muncii, planuri de bonusare și alte probleme sofisticate legate de ocuparea forței de muncă. Adriana are mai mult de 15 ani de experiență.
Victor Tighinean si-a inceput cariera in industria incaltamintei in 1998 cu o retea de magazine multibrand, iar in 2004 a obtinut franciza ECCO pentru Romania și Republica Moldova. In acelasi an a deschis primul magazin ECCO in Cluj-Napoca.
Cu o implicare continua pe partea de dezvoltare a brandului si a afacerii, in prezent numara 23 de magazine in cele mai importante orase ale tarii si un magazin online www.ecco-shoes.ro.
Daniela Popescu are peste 12 ani de experienta in real estate, perioada in care a adus valoare pe diverse linii de business, pornind de la consultanta, research si ajungand in acest moment la retail leasing.
Ultimii doi ani i-a dedicat exclusiv pietei de spatii comerciale si a colaborat cu majoritatea proprietarilor mari, precum si cu principalii chiriasi prezenti in piata, cat si cu o serie de nume noi. Dintre proprietari putem mentiona Oasis Retail & Development, Sonae Sierra, Liebrecht & Wood, Cora, Arena Mall.
Catalin Suliman conduce departamentul de practica concurentiala din cadrul PeliFilip. Catalin se concentreaza pe acordarea de sfaturi legale pe subiectele concurenta si proprietate intelectuala, precum si in domeniul reglementarilor in retail. Catalin ofera intregul spectru de consiliere zilnica cu privire la aspectele legate de concurenta si conformitate, precum si supravegherea cursurilor de instruire legate de concurenta.
In spatele acestor cifre se afla unul dintre cei mai performanti manageri romani: Marius Costin.
In prezent, Marius Costin coordoneaza echipa PayU Romania – liderul pietei locale de plati online – in calitate de Country Manager.
Ali Ergun Ergen este unul dintre pionierii retailului modern din Romania. A inaugurat, din postura de CEO al Anchor Grup, primul mall din Bucuresti, iar ulterior a condus operatiunile Baneasa Shopping City. Cu o experienta de peste 15 ani in managementul de centre comerciale, Ali Ergun Ergen a coordonat lansarile si operatiunile unora dintre cele mai importante si de succes centre comerciale din Romania. In prezent, este managing partner al companiei TBE Business Solutions, fiind implicat in dezvoltarea unor importante centre comerciale, printre care Coresi Shopping Resort.
Absolvent de filosofie, Catalin Dobre, executive crestive director al McCann Bucuresti, a inceput sa lucreze in publicitate acum 12 ani. Cativa ani mai tarziu castiga doua Cannes Lions Grand Prix si un Titanium Lion pentru campaniile pentru brandul de ciocolata ROM. In prezent, Catalin Dobre are in palmares 21 de premii Cannes Lions, pe langa multe alte distinctii. Catalin a facut parte din jurii la competitii importante ca D&AD, Clio, Eurobest sau Golden Drum. Recent, Catalin a inceput sa predea la ADC School.
Andrei Pogonaru este membru al Consiliului de Administratie al Prodplast Imobiliare, compania care a dezvoltat centrul comercial Veranda Mall.
Educatie si studii
•In anul 2002, Andrei a absolvit cu rezultate excelente Winchester College.
• In cadrul Universitatii Cambridge, Andrei si-a continuat studiile de licenta si masterat in domeniul Matematica Aplicata.
Activitate profesionala
•Andrei are o experienta de peste 10 ani in activitati de coordonare a proiectelor din zona energiei si a serviciilor financiare.
•In prezent, ocupa functia de partener al Central European Financial Services, unde coordoneaza fondul de investitii “Romanian Equity Partners”, parte a Erste Bank.
•In acelasi timp, este si membru al comisiei de investitii “Bucharest Opportunity Fund”, un fond ancorat de BCR pentru investitia in companii romanesti.
•Andrei Pogonaru este membru al boardului de supraveghere al Transelectrica si membru al comitetelor de audit si financiar.
Realizari
•Proiectele coordonate de-a lungul celor 10 ani de activitate au contribuit la dezvoltarea profesionala si la acumularea de expertiza in domeniul financiar.
•Una dintre cele mai importante realizari este Good.Bee, o companie de „mobile payment“ prin care a fost dezvoltata o aplicatie ce opereaza transferuri bancare prin intermediul telefonului mobil.
•Andrei se implica activ si in activitati de voluntariat, fiind administrator de onoare al organizatiei Hospice of Hope.
•De asemenea, face parte din boardul Techsoup Romania, organizatie producatoare de software pentru asociatii non-profit.
Cornel Morcov este Chief Commercial Officer al companiei FAN Courier, liderul pietei de curierat in Romania. S-a alaturat companiei in anul 2007 si a avut ca prim rol dezvoltarea serviciilor internationale ale companiei. De asemenea a gestionat implementarea serviciului Eurocargo, serviciul de intermediere transport – casa de expeditii – oferind astfel posibilitatea clientilor sa transporte, apeland la FAN Courier, nu doar plicuri si colete ci si marfuri de diferite marimi pe transport rutier, aerian sau maritim.
In prezent, Cornel Morcov coordoneaza activitatile comerciale ale FAN Courier fiind responsabil cu implementarea strategiei comerciale, conduce filiala din Bulgaria a companiei si gestioneaza relatia cu partenerii internationali.
Economist de profesie, pasionat de cifre si un orator plin de umor, Valer Hancas are o experienta de peste 15 ani in companii internationale de retail.
De-a lungul timpului a detinut diverse pozitii de management in departamente de vanzari, achizitii sau marketing. In prezent, detine functia de manager Corporate Affairs & Comunicare in cadrul Kaufland Romaniei, companie in care activeaza de aproximativ 12 ani.
Este adeptul interactiunii directe si deschise cu oamenii, iar activitatile in care este implicat i se potrivesc ca o manusa. De fiecare data cand i se ofera ocazia, comunica cu entuziasm despre ce inseamna brandul si viziunea Kaufland. Avand in vedere ca strategia companiei Kaufland urmareste implicarea activa la nivelul comunitatii in trei directii majore: mediu, educatie si sanatate, Valer Hancas sustine si promoveaza la nivel intern si extern proiectele de CSR& Sponsorship ale companiei, dar nu numai.
Cosmin Dan este Senior Research Analyst in cadrul Euromonitor International, fiind specializat pe zona retail, servicii si plati. Cosmin este licentiat in management si detine un master in marketing in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Cu o intelegere detaliata a mediului de afaceri, Cosmin analizeaza evolutia pietelor din diferite tari, identificand si confirmand tendinte-cheie.
De profesie inginer electromecanic, Feliciu Paraschiv a navigat timp de 7 ani in peste 150 de tari. Astfel, a descoperit fata comertului din Africa sau Asia si, in 1995, a pus bazele companiei Paco Group. La momentul respectiv, afacerea a inceput cu o suprafata de 50 mp si o cifra de afaceri care nu depasea 100.000 de dolari. In prezent, reteaua de supermarketuri Paco cuprinde 11 magazine de proximitate in judetul Vrancea. Compania are 200 de angajati si afaceri de peste 15 milioane de euro, ceea ce plaseaza Paco Group in topul celor mai importante retele de local key accounts din Moldova.
Mihai are 14 ani de experienta in marketing, dezvoltarea marcilor romanesti si a portofoliilor companiilor multinationale. A fost Director de Marketing si Director de Trade Marketing la Bergenbier SA, Group Marketing Director la eMAG, si a activat 9 ani in Brand Management, construind marci precum Timisoreana, Ursus sau Ciucas.
In 2015 a fondat Brand Architects, un boutique de consultanta si training, specializat in dezvoltarea pozitionarii, strategiei de brand si a strategiei de comunicare. A dezvoltat proiecte pentru Bitdefender, Federatia Romana de Fotbal, GfK, Trend Consult.
Mihai este profesor de marketing in cadrul “Entrepreneurship Academy” si “Universitatea Alternativa”. De-a lungul timpului, echipele, marcile sau proiectele pe care a lucrat, au castigat 25 de premii ale industriei de marketing si comunicare, dintre care 14 premii Effie si 2 Grand Effie.